пʼятниця, 19 листопада 2010 р.

Кардамон

Біологічна класифікація:
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Зелені рослини (Viridiplantae)
Відділ: Streptophyta
Надклас: Покритонасінні (Magnoliophyta)
Клас: Однодольні (Liliopsida)
Порядок: Імбироцвіті (Zingiberales)
Родина: Імбирні (Zingiberaceae)
Рід: Кардамон (Cardamom)
Властивості:
Індійський народ використовує кардамон як пікантну ароматичну пряність, так і як лікарську рослину. Також повідомляється, що його також використовують як протиотруту під час укусів скорпіонів і змій.
Лікарські властивості:
• захворювання зубів і ясен
• хвороби горла
• закупорки
• туберкульоз легенів
• запалення повік
• розлади травлення
Ця пікантна, ароматична і лікувальна пряність росте в Індії.
Рецепт:
• При нетравленні шлунку змішайте 1 частину порошку кардамону і 2 частини меду. Можна приймати по 1 чайній ложці, коли відчуєте дискомфорт у шлунку.

• Якщо біль у животі викликаний тим, що ви переїли, завершіть трапезу ароматним чаєм із суміші кардамону, сухого імбиру і гвоздики. Спеції потрібно взяти у рівних пропорціях і залити окропом.

• Додасть організму заряд енергії, якщо в домі закінчилися запаси кави, лише одна зернина кардамону. Її потрібно ретельно розжувати, а потім виплюнути. До того ж, це позбавить неприємного запаху з рота.

• Щоби підвищити імунітет, змішайте 4-5 чорних насінин кардамону без шкірки (можна подрібнити у кавомолці) з однією чайною ложкою меду і з`їжте перед сніданком। Запити «ліки» можна теплою водою або чаєм. Це гарний початок дня для офісних працівників – через тиждень-два помітите, що зір покращився, ви стали рідше хворіти і нервуватися через дрібниці.
Дорожко Олена

Немає коментарів:

Дописати коментар